Kačacie hody

Patria k jeseni rovnako ako predlžujúce sa večery, pečené gaštany, poletujúce šarkany či prechádzky pestrofarebným lesom. Táto vyše storočná tradícia je spojená najmä s mestečkami a obcami na úpätí Malých Karpát, kde sú ideálne podmienky na chov kačíc a husí. V čase krízy si miestne gazdinky pomáhali nielen predajom surovej hydiny, ale začali ju pripravovať aj pečenú. Kačice piekli v piatok v pekáčoch z hliny v peciach na chlieb, aby ich gazdovia mohli ísť v sobotu predávať na trh do okolitých miest, najmä do Svätého Jura a do Bratislavy. Neskôr, v 60. a 70. rokoch na pripravenú kačacinu či husacinu pozývali gazdinky hostí priamo do svojich domovov po vzore nemeckej tradície najmä z okolia mesta Postupim. 

Na objednávku 48hod. vopred vám kačacie hody pripravíme i priamo u nás vo W Hoteli*** 

Predjedlo

Kačacia pečienka na jablkách s opečeným toastom 120g

10,80€

Hlavné jedlo

Pečená kačica cca 3kg (3-4osoby), 

karamelizovaná červená kapusta / 500g

mastená lokša / 8ks 

49,-€

Dezert

Štrúdľa višňovo - maková / 150g/

Lokša plnená lekvárom / 100g/


1,50€

1,50€

Minimálny počet osôb - 12 t.j. 3 kačice

Objednávky na tel. č. - 0948 946 835