Kačacie hody
Patria k jeseni rovnako ako predlžujúce sa večery, pečené gaštany, poletujúce šarkany či prechádzky pestrofarebným lesom. Táto vyše storočná tradícia je spojená najmä s mestečkami a obcami na úpätí Malých Karpát, kde sú ideálne podmienky na chov kačíc a husí. V čase krízy si miestne gazdinky pomáhali nielen predajom surovej hydiny, ale začali ju pripravovať aj pečenú. Kačice piekli v piatok v pekáčoch z hliny v peciach na chlieb, aby ich gazdovia mohli ísť v sobotu predávať na trh do okolitých miest, najmä do Svätého Jura a do Bratislavy. Neskôr, v 60. a 70. rokoch na pripravenú kačacinu či husacinu pozývali gazdinky hostí priamo do svojich domovov po vzore nemeckej tradície najmä z okolia mesta Postupim.
Na objednávku 48hod. vopred vám kačacie hody pripravíme i priamo u nás vo W Hoteli***
Predjedlo
Kačacia pečienka na jablkách s opečeným toastom 120g
10,80€
Hlavné jedlo
Pečená kačica cca 3kg (3-4osoby),
karamelizovaná červená kapusta / 500g
mastená lokša / 8ks
49,-€
Dezert
Štrúdľa višňovo - maková / 150g/
Lokša plnená lekvárom / 100g/